Τροχαίο στη Ρουμανία με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 47 Έλληνες – Ένας νεκρός, 24 τραυματίες (βίντεο – φωτο)

Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό -ο οποίος έπαθε ανακοπή- και 24 τραυματίες σημειώθηκε στη Ρουμανία. Όπως μεταδίδει το Euronews, στο λεωφορείο επέβαιναν 47 Έλληνες, ενώ μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και δύο παιδιά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Ενώ οι υπόλοιποι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε πέντε νοσοκομεία στο Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το δυστύχημα σημειώθηκε στην έξοδο από το Pasajul Unirii στο Βουκουρέστι, όταν ο Έλληνας οδηγός του λεωφορείου παραβίασε την πινακίδα περιορισμού ύψους των οχημάτων, κατά την είσοδό του σε υπόγεια σήραγγα.

Συγκεκριμένα, φέρεται να προσπάθησε να περάσει χωρίς να τηρήσει το όριο ύψους, με αποτέλεσμα η οροφή να χτυπήσει πάνω στη μπάρα και να καταπλακώσει τους επιβαίνοντες, τραυματίζοντάς τους σοβαρά.

Οι περισσότεροι εκ των τραυματιών φέρεται να έχουν τραυματιστεί στο κεφάλι, λόγω της πρόσκρουσης στην οροφή του οχήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι μετά την πρόσκρουση μπλόκαρε η μπροστινή πόρτα του λεωφορείου κι έτσι ήταν δύσκολος ο απεγκλωβισμός των τραυματιών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του υπουργείου Εξωτερικών, το τουριστικό λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο Βόλος – Λάρισα – Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό το Βουκουρέστι.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ρουμανικής διεύθυνσης αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, DSU, Ράερντ Αραφάτ δήλωσε ότι «δυστυχώς, ήταν ένα αρκετά σοβαρό τροχαίο. Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις από την υπηρεσία ασθενοφόρων, αστυνομία, χωροφυλακή. Αυτή τη στιγμή ο συνολικός αριθμός είναι 22 άτομα που μεταφέρθηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία. Δυστυχώς, διαπιστώθηκε ο θάνατος ενός επιβάτη. Έχουμε άλλον έναν διασωληνωμένο ασθενή, επίσης στο νοσοκομείο Φλορεάσκα, ο οποίος είναι σε κρίσιμη κατάσταση».

Έλληνες μεταφραστές στέλνονται στα νοσοκομεία, ενώ μέλη της ελληνικής πρεσβείας έχουν σπεύσει στο σημείο για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ

Τα «βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους» του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο Βουκουρέστι, όταν τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε 47 Έλληνες, προσέκρουσε στο πάνω σημείο υπόγειας σήραγγας κατά την είσοδό του σε αυτή, εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία και τρεις από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

«Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες. Επίσης, στελέχη της Πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες» αναφέρει το ΥΠΕΞ επισημαίνοντας ότι τα τηλέφωνα επικοινωνίας για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία είναι: 210 368 1730 – 210 368 1350.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, σήμερα, σημειώθηκε στη ρουμανική πρωτεύουσα, δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου με 47 Έλληνες επιβαίνοντες και έναν Έλληνα οδηγό.

Κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών.

Από τους ανωτέρω, 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Δυστυχώς, ένας επιβάτης του λεωφορείο κατέληξε.

Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες.

Επίσης, στελέχη της Πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του θανόντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και παρακολουθεί την κατάσταση.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας στο Υπουργείο Εξωτερικών (Κρυπτογραφική Υπηρεσία) για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία είναι τα ακόλουθα: 210 368 1730 / 210 368 1350».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί